7 Tips om op gewicht te blijven op vakantie

Misschien komt deze blog voor sommige mensen te laat of ga je helemaal niet op vakantie. Maar toch dacht ik laat ik deze blog schrijven en wat tips meegeven voor de vakantiegangers.

Ik merk aan mezelf dat ik de teugels een beetje te veel heb laten vieren op vakantie en dat ik er te weinig focus op heb gehad. Op zich is het ook lekker als je gezonde lifestyle ook even vakantie heeft maar deze tips kunnen misschien toch van pas komen!

 

 1. Bestel bij het eten altijd een grote fles water.
  Drink voordat je gaat bestellen 2 grote glazen water dit zorgt ervoor dat je minder trek hebt en je automatisch minder besteld.
 1. Bestel eerst alleen je voorgerecht.
  Het kan goed zijn dat dit een grote portie is waardoor je helemaal geen ruimte meer hebt voor het hoofdgerecht.
 1. Sausjes en dressing apart.
  Op deze manier kan je zelf bepalen hoeveel je hiervan neemt. Proef een gerecht ook eens zonder de toevoegingen, de pure smaak zal je verrassen!
 1. Kies voor vis i.p.v. vlees.
  Vis is over het algemeen lichter te verteren dan vlees en de porties vlees in het buitenland kunnen soms ook erg groot zijn.
 1. Neem een gezonde smoothie.
  Veel smoothies barsten van de suikers, kies daarom voor een smoothie op groente basis. En misschien klinkt het gek maar probeer te kauwen op je  
  smoothie, hierdoor komt je speekselproductie op gang en worden er meer voedingsstoffen opgenomen.
 2. Gebruik een klein bordje.
  Alles op een klein bordje lijkt veel, vooral als je aan het opscheppen bent bij een buffet. Door een klein bordje vol te zien met eten, denk  je brein automatisch dat het ook echt een grote portie is! Een kleine vork/lepel gebruiken werkt ook goed, hierdoor neem je meer happen en doe je langer over je eten.
 1. Beweeg!!!
  Het zou natuurlijk top zijn als je kan sporten in een sportschool of op je kamer met fitness elastieken maar anders is bewegen in de vorm van wandelen of            baantjes zwemmen ook top! Al doe je het iedere dag maar een half uurtje, alles is meegenomen.

 

Eigenlijk heb ik nog een 8e tip…..

Geniet!!!!

Geniet van je vakantie, de ontspanning en alles wat je eet en drinkt. Als je er met overtuiging en bewust van geniet krijg je er uiteindelijk geen spijt van! En mocht je toch de teugels iets te veel hebben laten vieren net zoals ik, doe dan mee met de 14 dagen challenge zodat de vakantie kilo’s er zo weer af zijn!

https://fitchange.nl/14-days-challenge/