Suus - FitChange Skip to content

SUUS

Ik ben Suus en hou van een feestje/borreltje/taartje. Er is altijd gezelligheid om mij heen, gezelligheid die gepaard gaat met de nodige versnaperingen. Maar al die gezelligheid brengt ook een nadeel met zich mee… Dat nadeel is bij mij het meest zichtbaar rond mijn middel en bovenbenen. Want ken je dat verhaal van die ene kilo erbij? Dat werden er al snel een heleboel!

Ik zag het in de spiegel en aan mijn kleding, die telkens wat strakker ging zitten… Iedere keer dat ik nieuwe kleding kocht ging ik stiekem een maatje groter. Ik deed op zich wel mijn best met sporten maar ik deed blijkbaar niet genoeg! Stukje bij beetje bleven er steeds meer kilo’s rond mijn middel en heupen plakken.

Ik kreeg steeds vaker opmerkingen als:

“Staat je goed hoor dat je wat voller bent geworden”
“Ach jij bent toch nog best slank?”
“Sport je niet meer zoveel de laatste tijd?”

Say what??????

Ja dat samen met het feit dat mijn broeken niet meer normaal dicht konden schudde mij wakker. Ik was er klaar mee! Ik moest iets doen waarbij ik niet de rest van mijn leven op een blaadje sla hoefde te teren maar ook niet alle feestjes en gezelligheid hoefde te missen.

Inmiddels heb ik de oplossing gevonden. Ik ben nog steeds van de gezelligheid maar combineer dit met een gezonde lifestyle en 1 keer per kwartaal ga ik even hardcore van de radar… Dan zeg ik nee tegen taart/wijn en snoep en geef ik mijn lichaam een goede boost naar een gezond gewicht. Door dit met periodes te doen, geniet ik zonder schuldgevoel en kan ik ook makkelijker nee zeggen.

Ik voel me hierdoor super fijn en ben blij dat ik geen last meer heb van die extra kilo’s. Ik pas mijn kleding weer zonder eerst op het bed te moeten gaan liggen om mijn broek dicht te krijgen.

Als ik mezelf in een paar kernwoorden zou moeten beschrijven heb ik een uitdaging. Ik ben namelijk lang van stof en snel afgeleid dus nu denk ik alweer, wat was ook alweer de vraag? Maar goed poging twee.
Ik heb een flinke dosis “Met excuses verbrand je geen calorieën” mentaliteit en verder ben ik een doorzetter, iemand die iedereen wil helpen mits ze zelf ook willen en zoals ik zei lang van stof.

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

Ik de spanningsboog van een visstick heb.

Ik tegen mijn hond praat.

Ik overal kookboeken koop tot grote ergernis van manlief.

Ik panisch bang ben voor spinnen.

Ik veel shop maar vaak hetzelfde draag.

Ik vaak hard lach om mijn eigen grapjes.

Ik fan ben van heel Holland bakt.

xx Suus

P.s. Als je meer van mij wil weten, mail mij dan gerust; Suus@fitchange.nl