VARIATIE TIP: HOU JE NIET VAN ZALM, NEEM DAN GEROOKTE KIPREEPJES
- 2 Groente bouillonblokjes (het liefst een variant met minder zout o.a. van Maggi)
- 1 Liter water
- 3 Courgettes
- 1 Rode ui
- 1 Teentje knoflook
- 50 gr. Gerookte zalm
Snij de courgettes, rode ui en knoflook in stukjes. (Dit hoeft niet netjes in gelijke stukken want je gaat de soep straks pureren.)
Pak een grote pan en doe daar een klein beetje roomboter in, fruit hierin de gesneden groenten.
Voeg aan dit geheel ¾ van het water en de bouillonblokjes toe.
Kook het geheel ongeveer 10 minuten
Haal de soep van het vuur en pureer het geheel. Je kan op dit moment het laatste beetje water toevoegen als je de soep graag wat vloeibaarder wil hebben
Gebruik als garnering 25 gr gerookte zalm per portie. De zalm kan ook vervangen worden door kipreepjes of tofu.