VARIATIE TIP: JE KAN OOK BROCCOLI GEBRUIKEN IPV BLOEMKOOL OF SPRUITJES
- 200 gr. Mager rundergehakt
- 200 gr. Bloemkool
- 200 gr. Spruitjes
- 2 Eetlepels Melk
- 2 Theelepels Roomboter
- Snufje Nootmuskaat
- 1 Takje Peterselie
Snij het takje peterselie klein en voeg dit aan het gehakt toe.
Draai vervolgens kleine gehaktballetjes en bak ze rondom bruin
Kook ondertussen de bloemkool ongeveer 8 minuten en de spruitjes rond de 10 minuten.
Giet de groente af en laat een klein laagje kookvocht in de pan zitten
Stamp met een stamper de bloemkool met 1 eetlepel melk en 1 theelepel roomboter goed door en herhaal dit ook voor de spruitjes
Neem vervolgens een bord waar je de stampotjes opschept en maak het geheel af met de gehaktballetjes.
Strooi voor een pittige stampot nog wat nootmuskaat over het geheel en je maaltijd is helemaal af! Eet smakelijk!