Keuzes…

Je hebt altijd een keuze, zelfs bij het woord keuze, want zeg jij keuzes in het meervoud of keuzen? Ja ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens wist dat je hieruit ook kon kiezen, maar zo zie je maar weer je hebt altijd een keuze, je bent je er alleen niet altijd bewust van misschien.
Zo had ik vanmorgen kunnen kiezen om langer in bed te blijven liggen, en had ik vanavond kunnen kiezen om na het eten op de bank te kunnen gaan liggen. Maar beide heb ik niet gedaan, vanmorgen heb ik mijn Instagram bijgewerkt en daarna een korte workout van 20 minuten gedaan, gewoon in mijn slaapkamer met de Basic Fit app. En vanavond heb ik een wandeling gemaakt en eindelijk de badkamer lade opgeruimd. (Ja manlief ook weer blij, want ik lijk wel een hamster zoveel spullen had ik daar verzameld) Maar goed ik had dit ook niet kunnen doen en voor de easy way kunnen gaan maar ik koos ervoor om het wel te doen. Ik heb namelijk de keuze gemaakt om mijn to do list af te werken vandaag en daar stonden deze zaken nou eenmaal op. Klinkt simpel maar feitelijk is dat het ook. Als je voor jezelf duidelijk de keuze maakt om bepaalde dingen te doen op een dag, dan weet je waar je aan toe bent en dat geeft rust. En nou is het niet zo dat ik nooit meer de keuze maak om wijn te drinken ipv water hoor maar ik ben me wel bewuster van mijn keuzes dan voorheen.

Maar goed, waarom ik deze blog schrijf is omdat niet omdat ik gister een top dag had waarbij ik mijzelf fijn aan mijn to do list heb gehouden, nee omdat ik jullie graag bewust wil laten worden en wil helpen om gezondere keuzes te maken. Ik maak namelijk veel mensen mee die moeite hebben om deze ‘gezondere’ keuzes te maken. Soms omdat ze niet weten dat ze de keuze hebben en soms omdat hun doel niet duidelijk genoeg is geformuleerd. Want waarom zou je ervoor kiezen om een ijsje met 1 bolletje te nemen ipv 4 bolletjes? En waarom zou je ervoor kiezen om een salade te bestellen in een restaurant terwijl er ook saté met friet op de kaart staat? Als dit jouw doel niet in de weg staat, zou ik zeggen lekker die 4 bolletjes nemen en extra mayonaise bij de saté met friet. Maarrrrrr…. Als jouw doel is om af te vallen, energieker te worden, beter te slapen en je algehele gezondheid te verbeteren, dan zou ik zeggen maak hierin bewuste keuzes. Dit betekend niet dat je nooit meer saté met friet mag of dat je nooit meer los mag gaan in de ijssalon, maar als je het doet doe het dan bewust, geniet ervan en kijk wat je kan doen om dit te compenseren gedurende de dag of week.

Wat belangrijk is bij het maken van bewuste keuzes is dat je jouw doel duidelijk en helder voor ogen hebt. Als jouw doel bijvoorbeeld slank de zomer door is, dan is dit een beetje vaag. Probeer daarom je doelen meetbaar te maken. Ik heb bijvoorbeeld een bepaalde bikini (eentje zonder verstelbare bandjes) mijn doel is om die de gehele zomer aan te kunnen zonder dat die niet verstelbare bandjes een rollade effect creëren. Ik maak dus keuzes op basis van mijn doel. Dit maakt het makkelijker om keer op keer een bewustere keuze te maken. Het is overigens makkelijker om je aan een plan te houden dan telkens af te wijken en weer opnieuw te moeten beginnen. Dit klinkt zoals eerder gezegd simpel en je denkt misschien dat het in werkelijkheid lastiger is, maar heb jij al wel eens heel duidelijk je doel voor ogen gehad en gewoon gedaan wat daar voor nodig was om dat doel te bereiken? Geef je onderbewuste en mensen in je omgeving niet de ruimte om te twijfelen aan jouw plan. Ga ervoor en hou je doel voor ogen!!! Ik ben super benieuwd naar jullie bewuste keuzes en doelen, als je wilt deel ze met mij via mail of social media. En heb je hulp nodig hierbij, neem dan ook contact op!