TIP: HOU JE VAN PITTIG VOEG DAN EEN THEELEPEL CHILIPOEDER TOE
- 2 Groente bouillonblokjes (het liefst een variant met minder zout o.a. van Maggi)
- 1 Liter water
- 10 Tomaten
- 2 Winterpenen
- 1 Rode ui
- 1 Blikje tomatenpuree
- 1 Teentje knoflook
Snij de tomaten, winterpenen, rode ui en knoflook in stukjes. (Dit hoeft niet netjes in gelijke stukken want je gaat de soep straks pureren.)
Pak een grote pan en doe daar een klein beetje roomboter in, fruit hierin de gesneden groenten met de tomatenpuree.
Voeg aan dit geheel ¾ van het water en de bouillonblokjes toe. Kook het geheel ongeveer 10 minuten
Haal de soep van het vuur en pureer het geheel. Je kan op dit moment het laatste beetje water toevoegen als je de soep graag wat vloeibaarder wil hebben.
Hou je van een beetje spicy soep? Voeg dan een theelepeltje of meer chilipoeder toe!